Kiva kirppis ja kirppisluusun kiva kanakeitto

Heippahei, pitkästä aikaa! Mokkeloin postini kanssa. Ajantajussani on ollut virhe. Viikon viiveellä tätä tarinaa tässä touhuan. 
Kaikenmoiset on ajantajuani sekoitellut. Eniten pieni minimuuttomme Helsinkiin. Viime postissani kerroinkin jo haaveistamme. Ne toteutuivat. Täällä olemme. Mäyrinkäisneidit ja me Herra Ässän kanssa. Helsinki ja touhumme täällä tulevat varmasti elämään tarinaansa tulevissa posteissani. 
Nyt haluan kertoa teille tosi kivasta ja hauskasta kirpparista. 

Suomen kasarmin aarteet- kirpputori Hämeenlinnassa on aarreaitta. Sellainen paikka jossa luususin ja luususin! Kirppisluusun päiväuni!

Hämeenlinnassa on monia kivoja kirppareita. Reilusti kuukausi sitten sunnuntaiaamuna kekkailimme, että lähtisimme Hämeenlinnaan mäyrinkäisneitosten kanssa lenkille. Samalla kirppiskierrokselle. 
Tein aamulla kanakeiton valmiiksi. Saisi se makustua, muhistua päivän. Sillä kyllä vaan kirppiskierroksella Hämeenlinnassa kuluu aikaa. Suomen kasarmin aarteet-kirpparilla varsinkin. Minusta se on hienoin ja söpöin kirppis jossa olen koskaan käynyt.
Sellainen fiilis oikein hulvahtaen valtasi siellä;  haluan sisustaa! Mietin siellä, että haluan tyhjän asunnon jonne kannan täältä kirpparilta kaikkea niin hauskaa. Sitä siellä meinaan on. Hauskaa, erilaista, veikeää. 
Niin juu, kanakeittosen ohjekin postistani löytyy. Vien teitä nyt ensin Suomen kasarmin aarteet- kirpparille. Onneksi otin kamerani matkaan! 
Kuvat kertoo! 

Miljöö on ihana ja historiaa huokuva. Syksyinen päivä kun kävimme kirpparilla oli pimeä ja no, sellainen ankea. Se ankeus kyllä väistyi samantien kun avasimme kirpparin oven.
Huokailin. Ihastuksesta. Minne suuntaan lähtisin! Ooh! Aarteita! 

Kirpparilla on isot tilat. Ja tavarat on aseteltu kotimaisesti. Mattoja, tauluja, huonekaluja. Kaikki miellytti silmää. Tavarat oli aseteltu huolella, tai huolettomasti. Se on hauskaa.  Kuljin hitaasti. Katselin, löysin kaikkea kivaa. Ei millään malttanut edetä nopeasti. 
Junailijan lyhty ja liikennevalo.... Hmmmh, löytäisivätkö nämä meiltä kotoa paikkansa....? 

Jos olisin sisustussuunnittelija tai minulla olisi tarve löytää paljon kivaa tavaraa; pöräyttelisin pakupakettiautoisella tälle kirpparille ostoksille. 

Me ostimme vanhan kelkan. Siitä tuli meille kenkäteline eteiseen. Olen sellaista "puhuttelevaa" ja hauskaa vanhaa kelkkaa pidempään jo katsellut. Kenkätelineeksi. Nyt löytyi. Ostimme myös valaisimen. Se etsii vielä kotonamme paikkaansa. Mukaan tarttui myös lastenvaunujen vanhoja pyöriä. Herra Ässä tuumaili, että niistä voisi jotain tuunailla. 

Kirppistely on lähellä sydäntäni, ihana harrastus. En koskaan kyllästy. Tällaiset helmet, se tämä kirppis todella on, vain vahvistavat kirppisinnostustani. Soisin todella menestystä Suomen kasarmin aarteet- kirpparille. Suosittelen vierailemaan, tekemään hankintoja. Varaa aikaa ihmettelyyn ja ihasteluun. 
Olen ymmärtänyt että tätä vanhaa kasarmialuetta ollaan nyt ottamassa käyttöön. Sinne rakennetaan uusia koteja. Siellä toimii jo yrityksiä. Alueesta tulee aikanaan varmasti tosi kiva, ja mikäs sen oivallisempaa onkaan! 
Pidin paljon kirpparin ovistopparistakin. Sopi tyyliin! 

Ja sitten se kirppisluusun kanakeitto. Enhän minä postia ilman ruokaohjetta voi postittaa. 

Kirppisluusun kanakeitto (4:lle)

yksi kokonainen grillattu broileri tai vastaavasti n. 800g broiskunsuikaleita
punainen paprika
keltainen paprika
punainen chili
1 bataatti tai myskikurpitsa
valkosipulia
1 pussillinen aurajuustomurua
2 dl smetanaa
3 dl kermaa
3 dl vettä
1 dl ketsuppia
mustapippuria
kanafondia liraus
timjamia tai muuta yrttiä

Perkaa tai revi broileri/ paista broiskusuikaleet. 
Suikaloi paprikat, pilko bataatti tai kurpitsa sekä valkosipulit. Pilko chili. Käytä maun mukaan! 

Kuullota isolla pannulla kasviksia öljyssä. Lisää broileri, vesi, kanafondi ja valkosipuli. Lisää pannulle smetana ja osa kermasta. Laita joukkoon myös ketsuppi. 
Sekoittele. Pienennä hellanhöökiä. Hauduta n.20 minuuttia. Lisää loput kermasta. Seuraile muutenkin onko tarve lisätä nestettä; vettä. 
Mausta keittoa mustapippurilla ja chilillä; maistele ensin. 
Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää keittoon aurajuusto. Sekoittele. Ja anna hetki vielä hautua. 

Lisää keiton pinnalle timjamia. 

Tämä on ihana keitto. Suolainen. Makea. Kermainen. Ei keveä. Mutta aikalailla hyvin hiilarein. Ketsuppi sopii ihanasti mukaan!
Kuten keitot aina, tämäkin on seuraavana päivänä vielä parempaa. Jos sitä vaan siis jää seuraavalle päivälle....