Ässä-nachot

IMG_7102.JPG

Niin se loma meni. Suomessa ollaan oltu tässä nirppasta vaille viikko jo. Tässä postissani olen vielä Espanjan tunnelmoisissa. Ihanassa valossa, ihanassa lämmössä. Sellaisissa fiiliksissä. 
Just ennen reissuumme lähtöä näin netissä kuvia nachokasasta jonka pohjana oli perunasiipuiset. Kyseessä oli sellainen "vegemättö". Ajattelin että Espanjassa teen iltapalaksi meille. Mutta lisäisin lihaa. Tässä todistusaineistoa. Meinaan että tein, eikä iltapalukka-ajatus toteutui. Tosiasiassa kahdestikin tein, niin oli hyvää! 

IMG_7104.JPG

Ässä-nachot

1 kg perunoisia
öljyä
2-4 ulkofilepihviä tai n. 500g lihaa suikaleina

Juustokastike: 
1 dl kermaa
1 pkt sulatejuustocheddaria

Maustetahna: 
2 rkl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 rkl sipulijauhetta
1/4 tl cayennepippuria
2 rkl ihan tosi hienoksi silputtua tuoretta oreganoa tai korianteria
n. 3-4 rkl öljyä

Ota lihat huoneenlämpöön. Suikaloi, jos ei vielä ole suiksuina. 

Pese perunat ja siivuta ne ohuiksi siivuiksi, n. 0,5 cm on hyvä paksuus. Pyörittele perunat öljyssä ja mausta suolalla. Levitä siivut leivinpaperin päälle uunipellille. Katso etteivät jää päällekkäin. Paista uunissa n. 20-30 minuuttia, 200 asteessa. Tarkoitus on saada perunoihin väriä ja rapsakkuutta. 

IMG_7091.JPG

Perunoisten paistuessa uunissa, touhua seuraavaa: 

Mittaa maustetahna-ainekset pieneen kulhoon ja sekoita. Tarkoitus on saada tahna, joten laita öljyä vähän kerrallaan, ellei lirahda liikaa. Sekoita ja anna makustua. 

Sitten tee juustokastike. Laita kattilaan kerma lämpenemään, älä anna kiehua. Kuori juustosiivut muovikääreistään ja sulata ne kermassa. Anna kastikkeen olla lämpimällä liedellä. 

Paista lihasuikaleet nopeasti kuumalla pannulla öljyssä. Lisää joukkoon maustetahnaa ja sekoita hyvin. Ole tarkkana ettet laita liikaa tahnaa. 
Kuutioi tomaatit, silppua korianteri ja lohko limet. 

IMG_7089.JPG

Ota perunat uunista ja kokoa perunanachokasa laakeaan vuokaan. Aloita perunoista, lisää lihat ja päälle juustokastiketta. Tomaatit, korianterit ja avokadot koristamaan koko komeutta. 

Laitoin limet ja pepperonit erillisiin astioihin. Se vinkiksi; jokainen saa makunsa mukaan puristaa limen raikkautta tai ottaa polttavampaa makua jalapeñoista tai pepperoneista.

IMG_7096.JPG
IMG_7097.JPG

Me istuimme lämmintä iltaa pitkään. Ensin söimme sivistyneesti haarukoin, veitsin. Loppuillasta näpsimme nachoja sormin. Siistiä puuhaahan sen ei välttämättä ollut, mutta hauskaa ja hyvää! 
Tässä kuvassa itse bloggarikokkarikin heijastuu kuvaan mukaan :-) 
Vastapäiseltä partsilta seurailtiin kuvauspuuhia aina ja hieman heitä huvitti. Yritin varsin olla ammattiotteinen, mutta eihän se minulta onnistu :-D. Nolona muutamasti linssinsuojaa poistin kun ensin yritin sen kanssa kuvata....

IMG_7095.JPG
IMG_7092.JPG
IMG_7099.JPG

Sitten pikkulikat, mäyrinkäiset. Että mitäs heille? Hyväähän heille. 
Matkamme aikana olivat hoitajalleen kilttejä ja touhusivat heidän omia touhujaan. Vastaanottivat meidät niin ilolla kotiin. Ei meinattu millään lopettaa ilotanssia. 
Arkeen ollaan palattu ja ihanaa olla pikkulikkojen kanssa. Ollaan lenkkeilty hienolla menestyksellä. Meitä asian loppuhiomisessa auttoi aivan mahtava kouluttaja. Pari tuntia oltiin likkojen kanssa koulussa ja opittiin asioita. Harkattu sitten kolmisin ja tänäänkin paineltiin lähes kahden tunnin lenkki. Ettei sitä kyllä enää harkkaamiseksi voi kutsua, vaan ihan tosissaan me lenkkiä mentiin ja kivaa oli! Traktori heinäpaalikuorman kanssa vaan hieman jännitti, mutta siitäkin kohtaamisesta me selvisimme. Myös traktorikuski. Uskoisin. Ainakin vilkutti meille iloisesti vielä perään. Hilkka oli traktorista kiinnostunut, leikkiin kutsui. Kerttua pelotti ja piilossa takanani kurkki varoen. 
Muutaman kuvan teille laitan likoista.  Pahoittelen laatua huonoa. Kännykkä ja pimeä, valoton huone ei ole hirveän hyvän kuvan tae.... Mutta kyllä sieltä heidän mahdottoman söpöyden erottaa.... eiks je! 

Voikkaatten hyvin, paremmin ja parhain! 
Hyvin mielin <3