Pihin emännän pihvi

On aina ihana hetki. Se hetki, kun otan Pippanani, tietokoneeni, ja alan touhuaamaan uutta bloksupostia. Annan hyvän mielen kirjoittaa kuviani tarinoiksi. En suunnittele etukäteen mistä hölpöttelen. Ruoka on tottakai kuvattuna. Kuvien ympärille rakennan tarinaa. Vapaudella. Rakkaudella. 
Nautin kovasti kun saan olla oma itseni juttuineni ja touhuineni.
Tässä taannoin yksi työkamuni kertoi miten tykkää lukea blogiani. Hän kiitti minua lukuhetkistä. Sanoi myös, että hän aistii miten tätä tykkään tehdä.  Pakahduin ilosta, oli ihanaa kuulla! Sydän läikähteli ilosta. Se läikähtelee nytkin. Työkamuni aistii oikein. Tykkään. Niin paljon tykkään bloksuani tehdä. 
Jos sinä pidät bloksustani, näytäthän sen. Peukuta Facebookissa tai bloksuni lopussa paina "sydäntä" <3. 

Nytpäs kerron teille ihan tosi hauskasta pihvi-pihvisestä. Löysin tähän melkein-lehtipihviin ohjeen netistä. Luulen tämän ohjeen alkuperän olevan Ruotsista. Innokas kokkaileva metsästäjä oli tehnyt hirvenjauhelihasta tällaista pihviä. Löysin ohjeen ryhmästä, jossa metsämiehet jakavat reseptejään. Hyvä löytö onkin! Tämä menee helposti täydestä. Tuntuu ja maistuu lehtipihviltä. Pihvin ohje löytyy myös suomalaisista ruokablogeista nimellä esimerkiksi Saiturin lehtipihvi. Minä nimesin pihvin oman mieleni mukaan. Blogissani se on Pihin emännän pihvi. 

Pihin emännän pihvit

n. 130g jauhelihaa/pihvi
öljyä ja voita
suolaa ja mustapippuria
mausteita maun mukaan

Leikkaa tuorekelmusta n. A4- kokoinen pala. Laita n.130g jauhelihaa kelmun päälle ja painele, muotoile sitä hieman. Leikkaa tuorekelmua toinen, samankokoinen pala ja laita kelmu pihvin päälle. Kauli pihviä kelmujen välissä ohueksi, lehtipihvin malliseksi. Ohut pihvi on tavoitteena, mitä ohuemman saat, sen parempi. Pihvi aina paistaessa paksuuntuu ja "vetäytyy", joten huoletta tee ohut ja iso pihvi. Tee tarvitsemasi määrä pihvejä kerralla. 
Laita pihvit pakastimeen 10 minuutiksi, jotta ne kohmettuvat. 

Kuumenna paistinpannu hellanhöökillä tosi kuumaksi; lisää pannuun öljyä ja voita. Ota pihvi kerrallaan pakastimesta, poista kelmu ja paista pannulla. Käännä pihvi, kun nesteet nousee pintaan. Ässä- vinkkinä; se tapahtuu aika pian. 
Mausta paistettu pihvi suolalla ja mustapippurilla, ja muilla mausteilla jos haluat. 

Tarjoa mieleistesi lisukkeiden kanssa. 
Kasviksista tehdyt ranut on minun sellainen. Mieleinen. 

Olen muutamaan kertaan Pihipihvejä tehnyt. Perinteitäkin noudatellut; ranskalaisia ja grillitomaattia. Viimeksi pihvi maistui meille salaatin kanssa. Lisukkeeksi tein ranskankermasta ja valkosipulista helpon kastikkeen. Laitoin vain suolaa, mustapippuria ja uunissa paahdettua valkosipulia. Perinteisesti lehtipihviin kuuluu maustevoi. Tein itse voista ja yrteistä. Muoteilla saa hauskoja maustevoinappeja. Sydämeisiä, sydämeisiä; sanoo Rouva Ässä. 

On ollut ihanaa, kun keväänvalo vaan lisääntyy. Eilen aamulla, kun ajelimme töihin, tuntui keväämmältä. Kello oli aamulla 6.30. Kiisimme kiiturillamme hyvää matkaa moottoritietä. Kohti Helsinkiä. Aamussa, sen kajossa. Hymyilimme. Kevät tulee, ollaan kyllä valmiita! 
Tänäänkin aurinko pilkotteli. Ihanaa! Tein töitä kotona. Lähdin tyttöjen kanssa ulkoilemaan työpäivän päätteeksi. Lenkiltä menimme taas vähän treenailemaan kivalle koulutuskentälle. Täällä meillä kylilä on sellainen kiva kenttä, jossa me treenaillaan likkojen kaa kiipeilyä, pujotellaan keppien väleissä. Likat tykkää. Kerttu enemmän. On rohkeampi. Hilkkakin tykkää, ja hän saa touhuta tahtiin omaan.  Aina niin palkitsen, kun uskaltaa enemmän. Tänään minua nauratti, kun kiikku oli jäätynyt. Se ei keikahtanutkaan Kertun painosta. Hän monta kertaa käveli kiikun päähän, ponnailikin. Respu! Ja minä nauroin! Lopulta hän tuhahti ja oikein tömisteli kiikulta alas peppu kiukusta täristen. 

Viikonloppuna oltiin jäällä. Kimpassa. Tuosta meidän kodin takapihalta pääsee järvelle, jäälle. Herra Ässä oli meidän kanssa. Me kaikki Herra Ässän akat tykätään paljon, kun viikonloppuisin päästään ulkoilemaan nelisin. Arjessa minä ja likat touhuillaan kolmisin. Juhlavaa olla nelisin. Ens viikonloppuna makkarat repussa jos mentäis lähisaareen notskille evästämään. Likat vois tykätä. Sunnuntaina nelikkomme siirtyy sitten taas Helsinkiin. Ollaan siellä viikko. Suunnitelmissa on ainakin ratikka-ajelua. Lupailin likoille, että matalalattiainen ratska ratikkainen napataan ja kaupungilla kurvaillaan. 

Aurinkoa meille kaikille <3