Tomaattimarinadi lihalle

Tervehdys täältä Ässä-valtakunnasta! Jossa kaikki hyvin! 
Eilen keskiviikkona minulla oli vapaapäivä. Pidän pidemmän Helatorstai-vapaan.
Herra Ässä aloitti tänään minilomasen. Ensin päätimme takapihan terassin paikan. Että terassia tehdään. Sitten viisaita oltiin ja todettiin, että tehdäänpä ensin kaikki keskeneräiset pihahommat ja muut mitä pitänyt ja pitänyt. Ja kun ihan varmoja ei siitä terassiasiasta olla :-D
Tuumasin; tekemistä tässä piisaa minullekin. Siksipä meinailin vapaapäivän ennen pihahommia. Suunnitelmani oli seuraava: joko tekisin vapaapäivänäni kaikenlaista tai en mitään. Hyvin näitä yhdistelin. Tein kaikenlaista ja en mitään. 
Sisustin uutta työhuonettani. Siirsin sen alakerrasta yläkertaan. Tuntui mukavammalta sittenkin, että pääsen siirtymään helposti työaamuina tuohon kulmakammariin sen sijaan että römpystän koirineni alakertaan. Missä Rouva Ässä, siellä myös mäyrinkäisneidit. 
Huoneeni alkaa olemaan kuosissaan. Taulujen paikkaa vielä mietin. Tilasin hauskan mäyräkoirajulisteen. Sitä odottelen postin tuomana. Kehystelen ja sen määräämänä muut taulut laitan seinälle. Niin ja matto. Siitä en ole vielä varma jääkö se. Koeajossa on. Uusi valaisinkin ostaa pitää. Sellaista pientä kesken. 
Kokkasinpa ja kuvasinpa eilen myös tämän postini. Suunnittelin seuraavaakin. Tästä hommasta minä kyllä vaan pidän. Postitella, kuvitella, suunnitella, touhutella. Se on mun juttu! Luin myös hartaudella uusinta Glorian ruoka ja viini-lehteä. Nauratti kun siellä oli resepti, jonka bongasin yhdestä Amerikasta ostamastani ruokalehdestäkin. Se resepteinen on to do posti-listallani. Kokkaan sen, kuvittelen ohjeineen, resepteineen bloksuuni. Hyvin jenkkimäinen ohjeinen on se ruoka. 
Niin ja sitten minä vaan olin. En tehnyt mitään. Mikä ihana, ihana päivä! 

Sysäyksen tähän postiini ja tomaattimarinadiseen ajatukseeni sain tortillapizzarullista. Tein iltapalukaksi yhtenä iltana Herra Ässälle. Tässä kuvassa todistusaineistoa; kauniiden lasien taustalta ne pizzarullat hippasen näkyy.

Keittelin tomaattikastikkeen itse. Kuten aina teen. Sitä jäi. Tapanani on, kuten tiedättte, leftikset käyttää, tuunata, jalostaa uuteen muotoonsa. Niinpä nytkin. 
Lisäpontta tähän kekkailuuni tuli siitä, että pidän hyvin paljon tomaateista. 
Tästäpä tämä homma sitten lähti. 

Tein tiistaina marinadin, ja laitoin naudan ulkofileet varraspaloiksi paloiteltuna siihen muhimaan. Jääkaappiin. Marinadin pohjana oli tomaattikastike, johon keittelyvaiheessa laitoin hunajaa, suolaa, valkoviiniä, valkosipulia sekä tuoretta basilikaa.
Ässävinkiksi; jos et halua keitellä tomaattikastiketta; marinadin pohjaksi passaa vallan mainiosti paseerattua tomaattia purkillinen. Maustat sen vaan tasapainoon suolalla ja sokerilla ( hunaja on hyvä), ja lisäät nuo tuossa ylläolevat ainekset. Valkoviiniäkin voi lirun laittaa, jos on (muka) jäänyt tilkka.... :-D

Minulla oli tomaattikastiketta oli n. 3 dl. 
Siihen lisäsin:
2 rkl valkoviinietikkaa
mustapippuria
2 rkl paprikajauhetta
1,5 dl öljyä

Sekoita kaikki marinadin ainekset. Ota n. 1 dl marinadia toiseen kupsuun myöhempää käyttöä varten. Laita liha loppumarinadin joukkoon ja marinoitumaan jääkaappiin. Minä annoin olla seuraavaan päivään. 

Tomaatti, herneet ja vuohenjuusto. Eläisin niillä pelkästään. Pidän kovasti makuyhdistelmästä.
Pikaisen kastikkeen kokkasin. Pistin kupsuun purkillisen ranskankermaa. Kuorin puolikkaan (tai ehkä enemmänkin) pötkön vuohenjuustoa, paloittelin. Lisäsin kupsuun vuohiksen ja 1 dl herneitä, silppusin kourallisen tuoretta minttua. Puristin 2 valkosipulin kynttä ja ripsaus mustapippistä. Aijai, aijai, aijai.... Majoneesin ystävä lisää tujauksen sitä joukkoon. 

Ennen grillaushommiin siirtymistä otin jääkaapista huoneenlämpöön sen toisen pikkukupsullisen marinadia. Nyt on sille kohta käyttöä. 
Herra Ässä grillasi naudan ulkofileiset vartaat, eikä sutinut siinä grillatessa niihin marinadia. 
Lisäsin marinadia pullasudilla grillattujen varteiden pintaan. Just siinä ennen syömistä. 
Ja voihan. Olihan niin hyvää! Osansa oli grillimestarillanikin, Herra Ässä <3. 
Hän se vaan osaa grilliä käyttää!

Eilen vapaapäiväni aikana likkojenkin kanssa leikittiin ja lenkiteltiin.
On ihanaa, kun on kesä taas. Meillä on takapihalle ovi auki koko kesän. Likat kulkee itekseen miten tykkäävät. Ovat paljon ulkona. Tykkäävät he. Nappasin kuvan heistä terassin ikkunan läpi. Hilkka tapansa mukaan nauttii, nukkuu auringossa. Kerttu oli tarkkana tutkien ympäristön ennen kuin voi rentoutua ja käydä siskon viereen ottamaan aurinkoa. 
Aurinkoista, mäyrinkäistä elämää! 

Hyvää loppuviikkoa kaikille! Pyyntöni pieni. Tykkää julkaisustani, tykkää sivuistani, jos tykkäät <3.
Minä tykkään!
<3:lla Rouva Ässä