Sloppy Joe- kastike

Hoksasin eilen, että tässäpä on vimppa bloksupostini ennen meidän matkaa Kaliforniaan. Siksipä piti vähäsen mukailla amerikkamallia ruokajutskissa. Tuntumaa ottaa. 
Olen lukenut että Sloppy Joe on amerikkalaista alkuperää. 1930 olisi Iowassa kokki nimeltään Joe tarjoillut jauhelihakastiketta hampurilaisen välissä. Amerikasta on siis tämä safkis ja useita eri versiovariaatioita on. Tässäpä on Rouva Ässän versioinen! 

Sloppy Joe- kastike (4:lle)

500g jauhelihaa
sipulia jos haluat
1 purkki tomaattimurskaa
0,5 dl kaurahiutaleita
2 rkl Worcestershire-kastiketta ( voi korvata soijakastikkeella kuten minä tein)
valkosipulia maun mukaan
1 t chilijauhetta tai maun mukaan Tabascoa

Ruskista jaheliha ja sipuli paistokasarissa, paistinpannulla. 
Lisää tomaattimurska, kaurahiutaleet ja mausteet. Anna muhia n. 15-20 minuuttia hellemmällä hellan höökillä. 

Tarjoile hampurilaisen välissä...

Tai salaatin kanssa....

Tai pastan kanssa....

Pastalle tein kastikkeen, kuinkas muuten kuin cheddarjuustosta. Kasariin tilkkanen kermaa ja sulatin sen joukkoon suletejuustocheddaria. Niitä yksittäispakattuja muovikääreisiä. 

Sloppy Joe on ihan yks lempparifeivörittini. Helppo ja nopea tehdä; ja voi varioidaversioida miten tykkää. Sämpylöiden kanssa oikaisin mutkia. Tyhjentelen pakastinta ennen matkaamme ja sieltä löysin valmissämpsyjä muutaman. Ne piti pois syödä. Toisekseen en ole hyvä leipoja. 

Seuraavan kerran postittelen sitten Amerikan mantereelta. Meillä on edessä seikkailua ja autoilua. Motellien ja hotellien nettinopeudesta ei aina ole takeita. Facebookissa Rouva Ässän seurassa- sivuillani ja Instagramissa ( rouva_s) laitan kuvaa, muutamaa, matkaltamme. Jos en pysty postia tekemään, kuvaa ainakin lähetän. 
Odotamme matkaa, ja olo välillä epätodellinen. Että se, yksi sellaisista haavematkoista, se toteutuu nyt. 

Meillä on isosti iloa ja onnia, että likat saavat jäädä omaan kotiin matkamme ajaksi. Tytöille tulee ihana hoitaja <3. 
En vaan oikein tiedä kuinka osaan olla ilman likkoja... Muutamat iksuitkut varmasti itken. Vaikka toisaalta ihanaa lähteä. Melkoisen ihana matka varmasti tulossa. Kaksinaisissa tunnelmissa taidan olla kahden pikkunaisen kanssa :-)

Tästä sainkin koiransillan laittaa likkojen juttuja ja synttärikuvia :-D
Meillä oli likkojen ekat synttärit. Naistenpäivänä vuosi tärähti täyteen. Tein heille kakut. Munakas oli pohjana; kinkkua ja aurajuustoa täytteenä. Rakkaudella tein. Sydänmuoteilla. Maistui kakut heille. 

Kovasti paljon huomaa, että ovat he jo isompia likkoja. Jonkin verran järkeä on tullut ja käyttäydytään ajoittain isompien likkojen tapaan.
Me tykätään ulkoilla paljon. Kovasti he nauttivat kun juoksevat, kaivelevat kuoppia ja kirmailevat rannan pöheiköissä. Koiratouhuja. Harkkaillaan siinä myös luoksetuloa. Harkkailtavaa on....
Meillä on ihana, kun asumme päättyvän tien päässä. Likoilla hyvät maastot juosta ja leikkiä, eikä meidän tarvitse pelätä että juoksevat autotielle. Hihnalenkkiäkin tehdään; Kerttu osaa mennä niin kivasti. Hilkalla on ajoittain veto päällä. Sitä treenataan pois. Olen niin onnellinen ( Herra Ässä myös) kyllä näistä pikkulikoista, tuovat eloa ja iloa meille. 

Voikaa hyvin te Ässäilijät, bloksuni lukijat! 
Hyvää mieltä! 
<3: lla Rouva Ässä