Töhnäpihvi

Lomailemisen keveys! Onpa ihanaa olla lomalla.
Espanja tuntuu aina ja vaan hyvältä, niin omalta. Nyt kyllä vaan oli minulla pientä käynnistymisvaikeutta lomamoodiin. Mutta pianhan se pörähti. Lomamoodinen. Viihdyn palmujen ja auringon alla. 

Me olemme vain tässä lähikulmilla liikkuneet. Ollut sellainen fiilinkinen ettei nyt jaksa lähteä. Päätimme jopa jättää välistä sen suunnitellun pidemmän reissun. Lissabonia kaavailimme. Sitten ajatus vaan vahvistui. Emme jaksa. Ihana olla vaan tässä ja paino sanalla olla. Näinkin joskus. Matkaan pitää lähteä hyvin mielin, intomielin. Meillä on hyvä mieli, muttei intomieli. Silloin ollaan vaan ja säästellään rahat seuraavaan, ensi vuoden matkaan. Jota muuten ei vielä olla päätetty! Oho! Sanon itsekin ihmetellen. 
Kauppareissua lähinnä. Ajeltu. Kotikokkailtu paljon. Aamusta puulille, pulskuiltu, luettu pokkareita. Minä vehlailen netissä katsellen ruokajutskia, espanjalaisia. Opiskelen taas uusia ruokaan liittyviä sanoja tällä keikalla. Katselen videoita, kokkausjuttuja. Iltaisin niitä käytäntöön. 
Ilo läikkyy yli, pakahdun, kun otan leikkuulaudan, valkosipuleita, basilikaa, ja pilkotan, ja pilkotan tuoksuja köökkiseen. Lasissa viiniä ja tietoisuus ettei huomenna ole kiirus minnekään. Herra Ässä touhuissa mukana <3
Tämänkertaista ohjetta suositan kyllä vaan koklaamaan. Tässäpä pihvi, joka on meistä Herra Ässän kanssa niin mahtava. Yksi puuli-netti-vehlailun tulos. Töhnäpihvi! 

IMG_6984.JPG

Töhnäpihvi ei kaunein nimi ole. Osuvin on. Sen keksi Herra Ässä. Touhusimme töhnäpihvejä. Kävimme Lidlissä ruokaostoksilla ja kassalla hymyilytti. Ei ole ruoka täällä sellaisissa hinnoissa kuin Suomessa. Lähelläkään. Ajatus meillä oli hakea Lidlistä ne mitä sieltä saamme. Ihana ylläri oli ruukkuyrttien iso valikoima. Täällä usein yrtit, kaupoissa, myydään muovirasioissa, eikä niin raikkaina. Kukkakaupoista haenkin täällä yrttiruukkuja, auringossa pidän ja vettä anna. Kestää pitkään. Yrttien myötä Lidlin kylmälootilla mieluinen yllätys. Hyvälaatuista ja huokeaa lihaa. Ostimme sieltä, emmekä menneetkään lähilihakauppaan. Ostimme 4 naudan sisäfilepihviä, ja 4 ulkofilepihviä, yhteensä maksoivat 23€. Kyllä. Ja miten laadukasta lihaa! 
Toisessa ruokakaupassa kävimme kyllä, koska Lidl ei kaikkea meille tarjonnut. Mutta yhdellä kerralla kaappeihin apetta oli ajatus. Lista oli tehtynä ja kaikki tarpeellinen kasaan kahden kaupan myötä saatiin. 

Rouva Ässän Töhnäpihvit / 4:lle

Ota pihvi/ruokailija (nälkäisille 2) jääkaapista hyvissä ajoin lämpenemään.
Tähän passaa hyvin ulko- sekä sisäfile. Me teimme sisäfileestä. 
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 

2 valkosipulinkynttä 
125g tuorejuustoa
kaksi kourallista tuoreita herkkusieniä pilkottuina
2 kananmunan keltuaista
mustapippuria
raastettua parmesan-juustoa
tuoretta basilikaa
voita/öljyä

Pilko tuoreita herkkusieniä ja valkosipulia. Laita pannulle voita ja öljyä, paista herkkusieniä ja valkosipuleita. Ota seos pois pannulta kulhoon. 
Sekoita joukkoon tuorejuusto, sekotasokota kunnolla. Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon koko ajan seosta sekoittaen. Ripsauta mustapippistä. 

Tee pihveihin viiltoja. Varo ettet viillä pihviä halki. Tavallaan kuin tekisit Hasselbackan perunoita, mutta tee pihveihin viillot hippasen kauemmas toisistaan. Levitä viiltoa varoen ja lusikoi töhnää viiltoihin. 

IMG_6977.JPG

Paista pihvejä n. 3-4 minuuttia ( tämä ohje siis sisäfileelle) kuumalla pannulla voissa ja öljyssä. Vain siis yhtä puolta pihvistä paistetaan. 
Ota pihvit pannulta ja siirrä uunivuokaan. 
Levitä parmesanraastetta pihveille. Tee kuten minä en, eli yritä saada raaste osumaan töhnän päälle. Valmis pihvi näyttäisi oikeasti siis hauskemmalta, raitaisemmalta. Minä pistelin kunnon kasat juustoa pihvin päälle, mikä toki sekin sopii. 

IMG_6979.JPG

Sitten pihvit uuniin, n. 5-10 minuuttia. Näet kyllä kypsyyden ja taas on riippuvainen mikä liha sinulla on kokkauksessa. 
Pihvien kannattaa antaa levähtää esim. foliossa uunin jälkeen. Minä en antanut niiden lepäillä. Syynä se jotta saan kuvat ja vielä kuitenkin lämmintä pihviä syödäksemme. Pihvithän pöräytti nesteet lauaselle, mutta ei se haittaa! 
Ripsutin tuoretta basilikaa ja mustapippistä pihvien päälle. 

IMG_6985.JPG
IMG_6980.JPG

Meillä oli kiva illallinen Espanjan taivaan alla, leppeissä tuulissa ja tunnelmoisissa. Nämä pihvit jäävät meidän ruokalistallemme, se on niin varmaa! Jos minulla olisi  oma gastropubi, tämä olisi listalla sielläkin. Sopii minusta gruntsisuutensa vuoksi justiinsa niin sellaisen gastroisen, Rouva Ässän, pubisen tunnelmaan. 

IMG_7040.JPG

Ihan alkureissusta teimme kyllä yhden ajelun. Kävimme Rondassa. Kaunis, upea, vanha kaupunki. Herra Ässä halusi lennättää kopteriaan. Täällä rannikolla se paljolti, isoin uhkasakoin kielletty. Ronda valikoitui siksi, että se on sisämaahan ja koska halusin kollailla muutamia keramiikkakauppoja. Ostinkin muutaman lautasen.
Nämä tässä postissa käyttämäni lautaset löysin ruokakauppareissulta. Sisustusliikkeestä, jossa myydään tunisialaista keramiikkaa. Täällä Andalusiassa on vahva vaikute Pohjois-Afrikasta. Se kuuluu tänne, ja sopii hyvin. Siksi ostin nämä kauniit lautaset. Käsintehdyt.
Rondan reissulla en ollut kuvaamisterässä. Olimme liikenteessä keskipäivällä, ja valokaan ei anna oikeutta siihen aikaan kuvaamiselle. Reissun tarkoituskin oli kopterointi. Nappasin kuitenkin kuvan
Herra Ässästä valmistelemassa kopteriaan. Kauaa hän ei voinut lennättää koska iso kotka kiinnostui kopterista. Hieman liikaa :-D
Kuvassa taustalla näkyvä silta on upea, ja huikeaa on kävellä sitä pitkin tuon melkoisen rotkon yli.

Samalla reissulla bongasin tienpenkereellä hauskoja tupsupuita. Täällä on 9 vuotta pörritty enkä moisiin tupsukoihin ole vielä ennen törmännyt! 

IMG_6858.JPG

Eilen meinasimme että vähäsen täytyy liikkeelle. Ajelimme Malagan ohi, kohti Nerjaa. Tuossa rantatietä. Päämääränä oli Torrox. Siellä oli veikeää, hauskaa ja kaunista. Kiva reissu. Herra Ässä iloitsi että olimme liikenteessä siestan aikaan. Kaikki kupsukaupat olivat kiinni. 

IMG_7031.JPG
IMG_7038.JPG

Perinteisesti on postini loppuun kerrottava mäyrinkäisneideistä.
Kyllähän tässä on sellaista ikävöintiä ilmassa. Puhumme heistä paljon. Eilen sain hauskaa kuvamateriaalia puhtaista likoista. Olivat kuulemma kunnon kaivuuhommeissa. Palkkana pesu. Olivat varsin mutaisia. Varsinkaan Hilkka ei pesuhommeista välitä ja sellaista viestiä saimmekin. Meitä hippasen nauratti ja ihana oli lukea hoitajaisen hyväntuulista tarinaa likkojen touhuista. Hilkka koitti sinnillä koko pesun ajan vaan kiivetä kylpyammeesta pois.
Siinä ei ole koiralikka emäntäänsä tullut.  Minä se viihdyn ammeessa ja altaassa. Tänään oltiin ja huomenna taas tavoitettavissa ihan koko päivän tuolta kattopuulilta. 
Voikaa hyvin <3

IMG_7077.JPG