Kalkkunaista ja pinajala-kastike

Heinäkuu alkoi. Humps vaan meni kesäkuu! Tuntuuko teistäkin että aika kiitää ja ihan ihmetellä täytyy joko ollaan yli puolivälisessä tätä vuotta 2017! 
Kesä on grilli-ihmisille kultaista aikaa. Meillä Herra Ässä tykkää grillata. Me likkojen kanssa tykkäämme syödä! Likat tykkää myös nuhjustella mukana grillin lähellä ja kaivella kuoppiaan. 

Tämä ruoka josta teille nyt kerron, syntyi sillä viissiin etten ollut näin tekeväni suunnitellut. Toisin oli pläänit. Ei haitannut! Sehän vaan on hauskaa!
Kuvaan aina kesäisin paljon ruokahommejani. Jos onnistuu, bloksutan kuvat. Tarinoin kuvien ympärille. Jännämomentti on aina se, että nopskaan pitää. Kuvaushommat. Herra Ässä ei näet halua syödä kylmää ruokaa ( voitteko kuvitella ettei uhraudu Rouva Ässän bloksun takia :-D).Minä söin oman pihvini viileämpänä. Taas :-)

Kalkkunapihvejä ostin kaupasta. Kotona hoksasin että nehän sopii hyvin. Pläänäilin bloksuni julkistamisen olevan likilähellä Amerikan syntymäpäivää. Heinäkuun 4. Kalkkunaistahan ne siellä Amerikoissa syövät kun kiittelevät. On se päivä heillä oikein siihen tapaan. 
Heinäkuun ekkuna juhlivat muuten Kanadassa. Julkaisin heidän päivänsä kunniaksi Instagramissa kivan kuvan Kanadasta, Niagaran putouksilta. Matkamuisto reissultamme vuodelta 2014. 
Meillä syödään aika useinkin kalkkunaa, kiva vaihtis. Likatkin tykkää. Nytpä oli mielessä täytetyt lehtipihvit kalkkunasta. Vaan ei tullut isoja pihveistä. Tein siis ei-täytettyjä. 

Maustevoita en meinannut. Kastikkeen meinasin. Tein molempia sitten siinä kuitenkin. Kun kerran alkuperäisestä ajatuksesta jo poikkesin muutenkin. Annoin mennä sitten kokonaan. 
Mielessä oli pestoa muistuttava, raikas kastike. Meillä oli tuoretta pinaattia. Sen otin pääosaan. 
Jalapeño-purkkikin oli jääkaapissa, avattu muutama viikko sitten. Siitäpä sivuosaan. 

Rouva Ässän Pinajala- kastike

3 jalapeñoa
pussillinen tuoretta babypinaattia
1 valkosipulinkynsi
2 limetin mehu
1 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Leikkaa jalapenoista kantaosa pois ja tee siivuja, palasia. Laita ne sursur-vehkeeseen eli tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. 
Laita mukaan kaikki muut ainekset ja ajele kastikkeeksi. 

Toimii myös salaatinkastikkeena, ihana uusien perunoisten kanssa ( Herra Ässä suosittelee) sekä maustevoitakin tästä voi tehdä. 
Otin palasen voita kupsuun, odotin että lämpeni ja sitten haarukalla muussasin tahnan voin joukkoon. Muotoilin pötköksi, ja kelmussa pakastimeen. 
Toimi! 

Herra Ässä nuiji kalkkunan filepihvit littanaan. Grillasi kypsiksi. Maustoi suolalla. Valkkasi lisukkeeksi itselleen perunoisia uusia. 

Meillä oli jääkaapissa myös paketti halloumijuustoa.  Siitäpä minulle vähähiilarinen lisuke. Herra Ässä grillasi juustoa. Kekkasin pillistää salaattia ja halloumia. Vartaisiin ajattelin, hauskemmat vartaat kekkasinkin. Mitäs tykkäätte! Ostin mustavalkoisia pallopillejä sekä tähtipillejäkin jo. Pillistelen meinaan toistekin. 

Tykkäsimme tahnastani kastikkeenakin.
Minä raastoin hippasen lisää tulisuutta chilipölynä oman pihvini päälle. Muistatteko Ässävinkkini chilipölystä. Punainen chili kokonaisena pakastimeen ja siitä helppo raastaa chilipölyä aina sopiva määrä suoraan ruuan päälle. 

Ässävinkiksi! Laita feta kokonaisena uuniin ja kun feta saanut hieman pehmetä ja ehkä hieman ruskistuakin, ota se uunista ja kaada tätä tahnaa päälle..... aijai, olihan hyvää! Siten meillä syötiin kastike loppuun. 

Ja mitäpä sitä muuta loppuun kuin perinteiset mäyrinkäisneitosten touhuterveiset. Onnessaan he ovat. Juhannuksena valmistui iso, koko takapihamme kattava aitaus. Herra Ässä sen ahkeroi valmiiksi. Aita tuli tarpeeseen. Ei oikein pysytty pihassa, vaikka harkkailtu ollaan. Mutta luvatta on kylille lähdetty. Mukavampaa on palloa ja frisbeetä heitellä ja luoksetuloharkkoja tehdä, kun on pihamme aidattu. Eikä enää olla karkureissuja sitten tehty. 
Likat viihtyy ulkona pitkiäkin aikoja, touhuilevat kaikenmoista. Olen onnellinen ja he ovat myös. Sen näkee. Iltaisin on kaksi väsynyttä kainaloista; jokapäiväinen pitkä lenkki ja pihatouhut väsyttää kahta pientä kulkijaa.